De afgelopen anderhalf jaar namen een aantal raden van toezicht deel aan de Community of Practice Koplopers in Toezicht, met als doelstelling om samen de zorg en toezicht in de eigen praktijk verder vorm te geven en te vernieuwen.

Wie waren betrokken?
RIBW Overijssel, Opella, Vincent van Gogh, Novadic Kentron, JP van den Bent, de Baalderborg Groep en Het Baken namen deel aan dit initiatief van de NVTZ in samenwerking met Broosz. Uit de onderlinge gesprekken en op basis van de gedeelde ervaringen is de publicatie ‘Van Controle naar Dialoog’ ontstaan,

Vernieuwing in het toezicht
In ‘Van Controle naar Dialoog’ komt de beweging naar vernieuwing in het toezicht in breder perspectief aan bod, de toezichthouders en bestuurders komen aan het woord aan de hand van een aantal kernthema’s. De publicatie wordt afgesloten met het ambitiestatement dat deze toezichthouders en bestuurders in 2017 samen opstelden als afsluiting van het leerproces en een korte reflectieve uitleiding.

 

BEKIJK WHITEPAPER ‘VAN CONTROLE NAAR DIALOOG’


 

Posted by Guido van de Wiel

Eigenaar en oprichter van Wheel Productions. Writing professional, ghostwriter, executive coach, vertaler, home recording studio. Auteur van meer dan 20 managementboeken, waaronder: 'Innoveerkracht', 'Teams van de toekomst', '8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst', 'Organiseren met toekomst', 'Cirkel van verandering', 'Pionieren naar nieuw organiseren', 'De binnenkant van nieuw organiseren' en 'Durf het verschil te maken'. Verbonden aan Verdraaide organisaties en aan de Veranderbrigade. Executive coach bij de business schools RSM en TIAS School for Business and Society. www.wheelproductions.nl