Achtergronden en onderwijsimplicaties; in zeventien vragen en antwoorden

Internationaal en ook in Nederland bestaat er brede consensus over dat scholen een belangrijke rol hebben in het aanleren van vaardigheden die horen bij een informatie- en kennismaatschappij (Voogt & Pareja Roblin, 2010). Deze vaardigheden, ook wel 21e-eeuwse vaardigheden genoemd, zijn niet per se nieuw, maar leggen wel een andere nadruk op en vragen andere competenties van scholen en de professionals die daar werken.

In dit document vindt u antwoorden op zeventien vragen die door mensen uit de (onderwijs)praktijk zijn gesteld over 21e-eeuwse vaardigheden. De antwoorden zijn geformuleerd op basis van de bestaande wetenschappelijke literatuur.

Download het rapport hier.

 

Posted by remco mostertman

Founder van HRcommunity, Zorgcommunity en Onderwijscommunity. Creëert beweging.