VIDEO // Leer kinderen leren groot te denken, voor zichzelf te denken en ons uit te dagen om te durven denken.

 

Over Jasper Rijpma

Jasper Rijpma werkt momenteel op het ‘Hyperion Lyceum’ in Amsterdam als geschiedenisleraar. Naast geschiedenis geeft hij ook les over het onderwerp ‘Grote Denker’, dat hij samen met enkele van zijn collega’s heeft opgezet. ‘Great Thinkers’ is een combinatie tussen levensbeschouwing, sociologie, geschiedenis en filosofie. Het is onderwijs dat zich richt op de wereld waarin studenten leren om samen groot te denken. Op zijn school heeft Jasper ook ‘Bureau V’ opgericht, waar studenten die zichzelf willen verdiepen, versnellen, verrijken of verbreden zich kunnen aanmelden. Op 4 oktober 2016 ontving Jasper ‘Teacher of the Year’ in de sector ‘Secundair onderwijs’.

Grote Denkers

Grote denkers in de 18e eeuw begonnen het tijdperk van de verlichting, begonnen met revoluties in de wetenschap, filosofie, politiek en kunst. Hun ideeën hebben de wereld helemaal naar de 21e eeuw gevormd. Maar durven we in de eeuw van 140 karakters toch zo groot te denken? Jasper geeft de cursus ‘Grote denkers’, waarbij hij studenten uitdaagt om kritisch en creatief in gesprek te gaan met maatschappelijke thema’s door na te denken over de filosofen uit het verleden.

 

 

 

Posted by Redactie Onderwijscommunity