Relatief veel studenten kiezen niet voor de universiteit vanwege hun belangstelling voor de grondslagen van een of ander wetenschappelijk vakgebied of vanwege de ambitie om wetenschappelijk onderzoek te (gaan) verrichten. Dat geldt ook voor de doorstroomstudenten, die na het hbo naar de universiteit gaan en daarbinnen een of twee jaar een master halen.

Schaf het hbo af, althans als benaming, en noem deze onderwijsinstelling universiteit. Dit is een buitengewoon eenvoudige maatregel die niet alleen de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt, maar waarmee bovendien bezuinigd kan worden zonder dat iemand daar last of nadeel van ondervindt.

 

Meer lezen over de opmerkelinge visie van Ron Ritzen kan op Trouw

Posted by remco mostertman

Founder van HRcommunity, Zorgcommunity en Onderwijscommunity. Creëert beweging.