In september brengt Eco-Schools een app op de markt waarmee scholen zichzelf kunnen beoordelen op de thema’s van Eco-Schools, zoals ‘gebouw en omgeving’ of ‘communicatie’.Via de app kunnen scholen kunnen hun scores ook vergelijken met andere scholen in Nederland.

Eco-Schools is een wereldwijd programma om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Met behulp van zeven stappen onderzoeken leerlingen de school en werken ze aan acties om deze te verduurzamen. Door energie te besparen, afval te verminderen of het schoolplein te vergroenen.

Een school kan ook het internationale keurmerk voor duurzame scholen behalen: de Groene Vlag. Wereldwijd doen er al 51.000 scholen in 67 landen mee aan het programma, in nederland al 158.

De app is vanaf september voor Apple en Android te downloaden en zal alleen in het Engels beschikbaar zijn.


Meer informatie over Eco-Schools

Posted by Redactie Onderwijscommunity