Flip the classroom in tijden van Corona

Handige tool om video materiaal toe te voegen aan je lesmethode en deze interactief te maken, d.m.v. in te voegen materiaal. Je kunt bestaand materiaal invoegen met de URL of een zelfgemaakte video aanleveren. Zet je hele klas aan het werk, op afstand

In eigen tempo terugkijken

Vervolgens kun je in dit materiaal knippen, het van vragen of gesproken tekst (of muziek) voorzien. Geschikt bevonden materiaal laat zich gemakkelijk aanleggen in een bibliotheek. Daarnaast is een database beschikbaar van andermans materialen. Eventueel ingevoegde meerkeuze vragen kunnen automatisch worden nagekeken. Ook kan de leerling een eventuele uitleg in zijn eigen tempo terugkijken en tussendoor nog de nodige meegegeven opdrachten uitwerken.

Learner Feedback

De leerlingen loggen zelf in met hun eigen account waardoor goed te volgen wie wat wanneer heeft gezien en ook hoe eventuele vragen beantwoord zijn. De leraar heeft zo een vrij gedetailleerd beeld van ieders inspanning en begrip van de opdracht. Dit overzicht kan de docent weer meenemen in de verdere behandeling van de stof en zijn feedback.

Uitwisseling

Edpuzzle biedt een totaaloverzicht op het zogenaamde Teacher Dashboard; een kalender met de te halen data en doelen voor verschillende klassen. Het programma werkt ook samen met Google Class en kent een docentenplatform waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Aanrader: kijk het youtube kanaal Maandag van Jorick Scheerens voor een goede tutorial in het Nederlands. Op vimeo vindt u zijn hele collectie tutorials. Erg handig voor wie door de omstandigheden in een keer een digitale inhaalslag te maken heeft.

Minder

Puntje van kritiek, volgens een recensent op commonsense.org. De applicatie heeft een eigen database van mogelijke materialen en lessen die al door anderen in elkaar zijn gezet. Veel van hetzelfde onder verschillende noemers. Al met al frustrerend om door te spitten.

 

 

Posted by Redactie Onderwijscommunity