Gebruiksvriendelijke interface

Educanon is een handige tool die het mogelijk maakt film in te zetten voor je flip- the- classroom- lessen. De tool kent een overzichtelijke opzet en is gebruiksvriendelijk. Voor docent zowel als voor de student. Het fungeert als een interface van waaruit je video’s kunt openen en vervolgens naar believen kunt bewerken en van vragen voorzien. De app is gratis en tegen relatief kleine bijdrage zijn extra opties mogelijk.

 

Easy does it

Zo kun je naar hartenlust knippen en plakken en op elk gewenst moment vragen invoegen. De werkbladen verschijnen in één beeld zodat je overzicht houdt over bijvoorbeeld het verloop van de video les maar ook het materiaal waaruit je de les opbouwt. In een paar minuten kun je zo een les klaar hebben. De vragen verschijnen voor de leerling ook in een deelscherm en zijn multiple choice dan wel open.

Meekijken met leerling

Aangezien de leerlingen zelf ook inloggen in de app kan de docent meekijken met de respons van de groep. Deze informatie geeft de docent weer inzicht in hoe de stof beleeft is en dus wat hij kan verwachten in de contact les. Eventuele moeilijke passages kunnen van extra tekst (uitleg) worden voorzien en ook is het mogelijk goede antwoorden in de tijdlijn te verwerken voor . De leerling kan namelijk niet vooruit spoelen zoals bij een doorsnee applicatie.

Lessen zijn makkelijk te delen met collega’s en via de kalender in de applicatie kan men ook lessen vooruit plannen. De Betaalversie biedt ook de mogelijkheid leerling gegevens direct te importeren naar cijferlijsten.

 

Posted by Redactie Onderwijscommunity