Google Classroom

Google Classroom heeft de extra functie om een Gmail- of Google-account te koppelen, zodat leerlingen ook meldingen via hun Gmail-account kunnen krijgen. Microsoft teams biedt eenzelfde mogelijkheid, maar kent enkele tussenstappen om dit in te stellen. Google Classroom stroomlijnt vooral de uitwisseling van documenten tussen leerlingen en docenten, ook door verbinding te maken met andere Google-apps, zoals Google Documenten en Google Drive. Dit zorgt voor een korte overdracht van bestanden tussen deze apps. Bij Microsoft Teams is dit ook mogelijk, maar vergt het wederom een paar extra stappen. 

Microsoft Teams

Microsoft Teams is onderdeel van Office 365. In vergelijking tot Google Classrooms heeft Teams een functie om gemakkelijk te schakelen tussen verschillende teams. Daarnaast heeft Teams een geïntegreerde chatfunctie, vergelijkbaar met Skype. Dit zorgt voor een eenvoudige communicatie tussen docenten en leerlingen. Het maakt de uitvoering van groepsprojecten op een eenvoudige en compacte wijze mogelijk. Ook videomeetings zijn makkelijk op te zetten. Verder heeft Teams de mogelijkheid om schema’s te maken voor events. Een team is vrij in het creëren van een schema. Alle teamleden worden vervolgens op de hoogte gehouden van eventuele updates in het schema. 

Conclusie

Je zou kunnen concluderen dat Google Classroom toegankelijker is. Microsoft Teams scoort misschien iets beter beter op het gebied van functionaliteit. Zowel Google Classroom als Microsoft Teams hebben hun voors en tegens. Hun pros en cons dus. Beiden zijn effectief voor gebruik in het onderwijs. Beiden maken afstandsonderwijs mogelijk.


Bron: eyrieonline & de Rolfgroep

 

Posted by Redactie Onderwijscommunity