Tags: , ,

MijnBijles.nu lanceert platform voor online, veilige en betere bijlessen

Startup en familiebedrijf verbindt leerlingen en (potentiële) docenten door heel Nederland

Wie nu een bijlesdocent zoekt, kan bij verschillende platforms terecht. Docenten worden echter amper gescreend. Bij fysieke bijles worden ze alleen aan een leerling gekoppeld, als ze dichtbij elkaar wonen. De vandaag gelanceerde startup MijnBijles.nu wil dat probleem oplossen. Masai Grashuis (25) kwam op het idee doordat hij zelf bijles gaf en zich verbaasde over de aanpak van bestaande partijen.

Bijles kan online, beter en veiliger met familiebedrijf

“Zelf geef ik al een poosje bijles, naast mijn studie Bedrijfskunde. Ik zag dat er niet werd gescreend op basis van iemands kwaliteit; ik kon me aanmelden en zo aan de slag. Als een leerling bij iemand thuiskomt of andersom, is het ook niet veilig dat er amper gescreend wordt. Ook was het heel beperkend dat bijlesdocenten en leerlingen bij elkaar in de buurt moesten wonen. Dat is drastisch veranderd doordat de barrière van online- of afstandsonderwijs totaal is verdwenen” aldus Masai Grashuis, oprichter van MijnBijles.nu.

Grashuis: “We screenen en verbinden docenten uit heel Nederland aan leerlingen en huren geen fysieke locaties. Daardoor zijn onze bijlessen veiliger, goedkoper en beter. Ook onderscheiden we ons doordat we vooraf de behoeften van de ouders en leerling heel goed bespreken en zo de juiste begeleiding voor de leerling vinden. Ik vond het bizar dat ik bijles gaf, terwijl dat soms niet de juiste oplossing bood. Ze verkopen leerlingen doodleuk een les, zonder eerst vast te stellen wat het probleem is. En die ouders maar betalen.”

Grashuis ontwikkelde MijnBijles.nu samen met zijn vader Rory Grashuis, oprichter van Wink en New Dutch Wave en zijn zwager Jim Grootenboer. Ook zijn tante Debbie en nicht Lana werken inmiddels mee. Dat maakt het bedrijf een echt familiebedrijf.

Leerachterstand voorkomen aan begin van schooljaar

De ontwikkeling van MijnBijles.nu is in een stroomversnelling gekomen door het coronavirus. Grashuis: “Online bijles was opeens de enige mogelijkheid en de oplossing voor ouders die tijd tekort komen. Daarbij maken veel ouders zich zorgen over de ontwikkeling van hun kinderen, aangezien die de laatste maanden geen optimaal onderwijs hebben gekregen. Door nu te lanceren, hopen we ervoor te zorgen dat kinderen niet met een leerachterstand maar juist met een voorsprong beginnen aan het volgende schooljaar. Onder het adagium: een goed begin, is het halve schooljaar.”

Het mes snijdt daarbij volgens Grashuis aan twee kanten. “Met dit platform brengen we leerlingen in contact met docenten in heel Nederland. Ook hoogopgeleiden die (tijdelijk) zonder werk zijn komen te zitten tijdens de coronacrisis, zijn met de juiste pedagogische en didactische ondersteuning in staat om bijles te geven aan leerlingen. Dit gebeurt met behulp van docent en onderwijsdeskundige Shauna Plompen van het platform ‘blijven leren’. Dat is geen vervanging voor een compleet inkomen, maar wel een manier om je tijd betekenisvol te investeren in leerlingen die anders een leerachterstand oplopen. Zo hopen we zowel leerlingen, ouders en werkzoekenden te helpen.”


Over MijnBijles.nu

MijnBijles.nu is ontstaan en ontwikkeld tijdens de coronacrisis. De missie is om bijles en huiswerkbegeleiding veilig, betaalbaar en bereikbaar te maken. Het platform verbindt op persoonlijke wijze leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en bijlesdocenten door heel Nederland. De docenten worden gescreend door middel van een VOG en op basis van kwaliteit en bevlogenheid geselecteerd. Het familiebedrijf realiseert hiermee werkgelegenheid door heel Nederland. Zie voor meer info: www.mijnbijles.nu.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper arbeidsmarkt

Whitepaper onderwijs arbeidsmarkt

Whitepaper digitale toepassing didactiek

didactiek download

Whitepaper Werkstress de baas

HR download onderwijs

Whitepaper Hybride leeromgeving

Leeromgeving download

Whitepaper maatschappij

Maatschappij onderwijs download

Whitepaper onderwijsontwikkeling

onderwijsontwikkeling download

Whitepaper effectief afstandsonderwijs

Onderwijs organiseren download

Whitepaper professionalisering

onderwijs professionalisering download

ICT-gebruik in het onderwijs

Onderwijs Technologie download

Registreer je als lid

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

🙁

WORD LID

Met Onderwijscommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van Onderwijscommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

Schooldirecteur | Margrietschool

Boek

Burgerschap is zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar en voor de aarde waar we op wonen.

DOEboek Burgerschap: 100 acties om de wereld mooier te maken

Kalender

Bouwen maar HJK banner Landelijk congres Jonge Kind-600x275a
landelijk congres bouwen maar banners-600x627a

Landelijk congres Jonge Kind 2024: Bouwen maar!

App

Picoo stimuleert actief samen spelen onder kinderen met de eerste interactieve spelcomputer voor buiten. Zonder scherm! Zo combineert Piccoo het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Eindeloos speelplezier dus! 
gamification onderwijs

Picoo – gameconsole voor buitenspelen