Over onderwijscommunity

Binnen Onderwijscommunity vindt de professional in het onderwijs alles om kennis en ervaringen te delen, te leren en te groeien. Samen bouwen we online én offline aan een dynamisch ecosysteem.

Zo maken we samen het onderwijs nog efficiënter en innovatiever, en hopelijk nog leuker ook! Minder regeldruk en gedoe, meer aandacht voor de leerling en de professional.

Op verschillende manieren verbinden we professionals, goede ideeën en initiatieven in het onderwijs. Bijvoorbeeld via deze website, maar ook via onze socialmediakanalen en tijdens de meet-ups die we gaan organiseren.

Wie weet beter wat er nodig is in het onderwijs dan de professional? Daarom staat de individuele onderwijsprofessional centraal bij Onderwijscommunity. De community komt tot stand in samenwerking met mensen in het onderwijs, dat betekent dus dat de content die je hier vindt grotendeels user generated is. Maar achter de schermen maakt een klein team het allemaal mogelijk.

Op onze portal vind je onder meer vacatures, events, opleidingen, podcasts en video’s, documenten in de vorm van rapporten adviezen en papers en blogs en artikelen.

Vooralsnog richten wij ons op het organiseren van het onderwijs. Met (HR) onderwerpen als samenwerken, leren, innoveren, engagement, wellbeing en vitaliteit en leiderschap. Maar ook facilitair, financieen en andere onderwerpen komen aan de orde. Wellicht komen hier later ook didactische materialen bij. Waarom uitvinden wat een ander al heeft bedacht!?

 


Het kernteam van Onderwijscommunity

Jet Dingemans // hoofdredacteur

Jet Dingemans - Hoofdredacteur OnderwijscommunityContentkanon Jet doet niets liever dan zich gewapend met rode pen op een tekst storten. Want: ‘zelfs de beste schrijver wordt beter van redactie’. Ze zwaait de scepter over de content en bemoeit zich met de socialmediakanalen. Toch komt ze graag achter haar laptop vandaan om ook live in contact te komen met de community, bijvoorbeeld tijdens events en meet-ups.

Na een studie gezondheidswetenschappen en verschillende banen op het gebied van copywriting en communicatie, was een job bij Onderwijscommunity een schot in de roos. Inmiddels is zij ook verantwoordelijk voor de content op HRcommunity en Zorgcommunity. Ze stapt dus iedere ochtend met een grote glimlach op de fiets richting kantoor.

 

Remco Mostertman // business developer

Remco is een bevlogen community builder en business developer, loopt over van de (goede) ideeën en weet ze nog te realiseren ook. Zijn passie voor ICT en een achtergrond in HR zorgden ervoor dat hij zich toelegde op het bouwen van HRcommunity, en later The Community Building Group. Naast HRcommunity is er ook Zorgcommunity, en Onderwijscommunity dus. Alle drie met het oogmerk om rondom een vakgebied of branche het online en offline aspect te verbinden, elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Vanuit het idee dat verbinden en kennis delen leidt tot leren en innovatie. En innovatie de beste aanjager van productiviteitsgroei is. Hetgeen broodnodig is om welvaart en welzijn op peil te houden. Inspireren Delen. Ontsluiten.

Remco creëert graag beweging en wil bijdragen aan een productiever en plezieriger Nederland.

 

Peter Overgaauw // onderwijsexpert

Peter Overgauw, onderwijsman; onder andere betrokken bij Onderwijscommunity

Peter groeide op in Amsterdam in een echte onderwijsfamilie samen met twee broers en een zus. Beide ouders waren werkzaam in het onderwijs. Ook Peter en zijn zus hadden de ambitie om later leraar te worden.

Peter heeft inmiddels een meer dan 40 jaar durende loopbaan in het onderwijs:  als docent, directeur, bestuurder en nu als interim-manager en adviseur.

Peter is gericht op versterking van professionalisme en onderwijskundig leiderschap. Niet alleen bij leidinggevenden, maar vooral ook bij docenten. Het docentschap is een complex beroep, dat veel en diverse vaardigheden vraagt. Leren van elkaar door middel van een community levert een belangrijke bijdrage om die complexiteit te kunnen hanteren.