Profiel

Voornaam
Esther
Achternaam
Klaster
Email adres
esther@commoneye.nl
Voor iedereen die kennis en ervaringen wil delen om het Nederlandse onderwijs nog efficiënter, beter, en vooral leuker te maken.
samenwerking in het onderwijs; samenwerkingsvaardigheid en strategie
5 dagen geleden geen commentaar

In de praktijk zien we dat de ene organisatie veel gemakkelijker, beter en vanzelfsprekender samenwerkt dan de andere. Wat maakt een organisatie samenwerkingsvaardig?

Samenwerking in het onderwijs; #3 relaties
4 weken geleden geen commentaar

Ieder team zal in principe loyaal zijn aan de samenwerking, maar ook nog altijd aan de eigen organisatie. Verbindend leiderschap heeft aandacht voor constructieve, persoonlijke relaties.

Samenwerking in onderwijs; alle belangen in kaart brengen om het krachtenveld goed te overzien
2 maanden geleden geen commentaar

Een samenwerkingsproces start vaak op basis van collectieve belangen; Het belang van de afzonderlijke organisaties en de individuele belangen zijn zeker zo belangrijk in het krachtenveld.

samenwerking in onderwijs; organiseren
2 maanden geleden geen commentaar

In samenwerkingsverbanden hebben we de neiging om te weinig of juist te veel aandacht te besteden aan de organisatie ervan. Goede organisatie is essentieel om daadkracht en vertrouwen te ontwikkelen.

samenwerken in het onderwijs; heldere ambitie uitspreken
2 maanden geleden geen commentaar

Hoe gaan we de grotere maatschappelijke vraagstukken aan? Een gezamenlijke ambitie beschrijft kansen, problemen en uitdagingen die de partners alleen niet kunnen oplossen.

samenwerkingsverbanden in het publiekdomein. de 5 fasen van het proces
2 maanden geleden geen commentaar

Gezamenlijk ambitie, belangen, relatie, organisatie en proces van een samenwerking analyseren en beoordelen. Om tot actie over te gaan op die plekken waar het nodig is. 5 condities, 6 artikelen.

Esther Klaster does not have any friends yet.