Profiel

Redactie Onderwijscommunity
Voornaam
Redactie
Achternaam
Onderwijscommunity
Email adres
redactie@onderwijscommunity.nl
een verstevigd fundament voor iedereen
24 uur geleden geen commentaar

Wat zijn de oorzaken van de dalende trend in onderwijsland. Hoe het tij te keren? Onderzoek van McKinsey richtte zich op de toereikendheid en doelmatigheid van het funderend onderwijs.

trend van dalende motivatie zet door
2 dagen geleden geen commentaar

Middelbare scholieren zijn steeds minder gemotiveerd en halen lagere cijfers, blijkt uit onderzoek. Ook ten opzichte van andere landen. Volgens deskundigen ligt de sleutel bij de docent.

2 dagen geleden geen commentaar

Drie bevlogen professionals uit het Onderwijs vertellen over werken en leren op afstand. Hoe beviel dat en wat zijn de lessen die zij leerden? Deel 5: het inzicht.

curriculumherziening ondanks weerstand in het onderwijsveld
7 dagen geleden geen commentaar

Slob zet curriculumherziening door. Tijdelijke commissie start werkzaamheden. Uit Aob enquêtes blijkt dat er fundamentele kritiek is op de indeling en inhoud van de voorgestelde leergebieden.

ouderbetokkenheid in het vo
1 week geleden geen commentaar

Samenwerking van groot belang    Leerkrachten uit het basisonderwijs en ouders van wie de kinderen op het voortgezet onderwijs zitten geven vaak aan dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om ouderbetrokkenheid. Er wordt geroepen dat er wordt samengewerkt tussen de school, de leerling en de ouders, maar in de praktijk […]

1 week geleden geen commentaar

De coronacrisis dwong veel onderwijsinstellingen tot lesgeven op afstand. Twee bekende platformen daarvoor zijn Google Classroom en Microsoft Teams. Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten?

2 weken geleden geen commentaar

Hoe hebben de kinderen de afgelopen periode het onderwijs op afstand ervaren? Uit een grootschalig onderzoek blijkt dat kinderen vooral zelf hun planning en tempo willen blijven bepalen. 

2 weken geleden geen commentaar

Als leraar ben je dagelijks bezig met de groei en de ontwikkeling van de kinderen en leerlingen in je klas. Maar niet alleen kinderen en jongeren zitten volop in hun ontwikkeling; niemand is ooit uitgeleerd.

scenarioplanning helpt scholen hun beleid helder te krijgen.
2 weken geleden geen commentaar

Schoolbesturen dienen koers te bepalen in een onzekere toekomst. Hoe je flexibele, maar wel lange termijn keuzes uittekent. Het maken van scenario’s kan hierbij een hulpbron zijn.

uitkomsten van het jaarlijkse peilonderzoek van de Instpectie van Onderwijs
2 weken geleden geen commentaar

Het vraagt de nodige inspanningen van het onderwijs om leerlingen na het verlaten van de basisschool alsnog op het algemeen maatschappelijk functioneel niveau te krijgen.

Redactie Onderwijscommunity does not have any friends yet.
Voor iedereen die kennis en ervaringen wil delen om het Nederlandse onderwijs nog efficiënter, beter, en vooral leuker te maken.
Groep waarin auteurs van content op Onderwijscommunity tips en tricks kunnen uitwisselen